05 november 2019

{

Op 8 november is het weer zo ver: World Urbanism Day. Het klinkt als een actueel topic, maar eigenlijk is het al langer actueel. En langer mag je ruim nemen: deze dag werd in het leven geroepen in 1949. Deze dag werd in het leven geroepen om na te denken over het leefbaar maken en houden van leefbare gemeenschappen. Bij dat thema hoort ook herbestemmingen. En dat is iets wat de laatste jaren goed werd opgepikt. Oude gebouwen kregen een nieuwe functie, en werden -met respect voor hun verleden- omgevormd voor andere doeleinden.

Vanuit dit perspectief koos ik als fotograaf de foto van een gebouw dat al een lange tijd leeg stond, en nu een nieuwe invulling kreeg.

Kijk hier voor meer foto’s van verlaten gebouwen en urbexfotografie.

Waaraan denk jij bij de term ‘World Urbanisme Day’? Wat betekent dit voor jou?

Laat het me weten in onderstaande reacties!