Een foto is een prachtige herinnering.

En die moet net zo mooi zijn als de herinnering.

 Professionele portretfotograaf uit Antwerpen

Aangenaam! Ik ben Yves Recour, professionele fotograaf uit Antwerpen.

Een portretfotograaf vinden is niet altijd makkelijk. Want wat is een goede portretfoto? En hoe kies je voor voor een fotograaf die bij jou past?

Of het persoonlijke of professionele portretten zijn, of voor een lentefeest of communie, dat maakt niet uit. De foto’s moeten prachtig zijn, niet als de herinnering aan dit moment!

Stijl van fotografie

Als portretfotograaf doe je meer dan enkel afdrukken op het juiste moment. Een leuke omgang met mensen, spontane foto’s vastleggen die toch mooi ogen. Maar zonder geforceerd te zijn. Daar ga ik voor. En dat lees je ook in de onderstaande reviews.

Ik ga altijd voor eerlijke, natuurlijke foto’s. Niet overdreven, maar wel heel correct. Altijd.

Daar stopt het niet

Ik doe altijd graag dat ietsje meer. Als portretfotograaf vind ik dat enorm belangrijk.

Wat die extra’s zijn? Mijn concurrenten lezen mee, dat blijft dus even een verrassing.

Neem gerust contact op met mij via mail (info@thephotographer.be), of bel me even op (+32 475 776 345), dan bekijken we samen hoe we van jullie dat het mooiste huwelijk ooit kunnen maken.

Portfolio

Om je vertrouwd te maken met mijn stijl van fotograferen, toon ik je graag enkele foto’s die ik tijdens portretshoots maakte.

Voorbeelden van portretfotografie

Een portretfotograaf toont natuurlijk graag zijn portfolio, maar hoe ziet zo’n reportage er écht uit? Kijk even mee naar enkele recente portretfoto’s.

Ben je op zoek naar een bepaalde stijl van portretfoto’s, en vind je bij deze portretten niet onmiddellijk een waar je jezelf in herkent? Neem even contact op, ik heb vast wel enkele fotoreportages voor je liggen!

Recenties

Mag ik ook van jullie huwelijksdag een prachtige fotoreportage maken?
Deze -en andere- reviews kan je vinden op mijn Facebookpagina.

 • Tim N. Avatar
  Tim N.
  positive review 

  Voor mijn bedrijfsreportage en website foto's was het resultaat van Yves zijn werk enorm knap. De samenwerking liep door zijn flexibiliteit en snelheid uitstekend. Op www.vermogensgids.be kan je zijn werk bewonderen.

  Elena E. Avatar
  Elena E.

  Yves was onze fotograaf voor ons huwelijk. De foto's waren prachtig, niettegenstaande het niet zo mooi weer ?. Na 2 jaar hebben we dus niet getwijfeld om Yves in te schakelen voor de foto's van de doop van onze kleine spruit van 8 maanden. De foto's waren perfect! Yves heeft al de tijd genomen om zo een kleine bewegende... Lees verder

 • Bart H. Avatar
  Bart H.

  Yves heeft foto's genomen van mijn twee zonen voor hun communie kaartjes. Alhoewel ze nooit echt graag op foto staan,slaagde Yves er toch in om prachtige foto's te maken! Al twee jaar op rij zéér tevreden,en zullen hem zeker terug aanspreken als we nog eens een professionele fotograaf nodig hebben!

  Leen U. Avatar
  Leen U.

  Dank je wel Yves voor de mooie foto’s van ons vieren! Professioneel, stipt, goed voorbereid, geduldig en het resultaat is gewoon zoals het hoort.

 • Isabeau G. Avatar
  Isabeau G.

  Yves levert heel mooi en efficiënt werk. Of het nu tijdens een trouwfeest is of voor een portret, een mooi en spontaan resultaat is gegarandeerd!

Wat krijg je, en wat kost dat?

Je wil waarde voor je geld, en dat wil ik je graag geven.

110 euro per uur

Inclusief btw

Geen verborgen kosten

Je betaalt enkel de tijd die ik als fotograaf aanwezig ben, en niets meer.

Verplaatsingskosten worden enkel gerekend bij foto-opdrachten van minder dan 3 uur, of wanneer de opdracht buiten Vlaanderen of Brussel is.

Jullie krijgen alle geslaagde foto's

Veel fotografen werken met een maximum aantal foto’s per huwelijk of uur.

Omdat jullie recht hebben op elke moment van deze reportage, werk ik alle geslaagde foto’s af.

Geen uitzonderingen, en geen half werk. Nooit.

Jullie portretfoto's zijn écht van jullie

Bij veel fotografen worden foto’s in verkleind formaat aangeleverd. Voor grote formaten en reproducties zijn klanten aangewezen op de fotograaf.

Ik kies er bewust voor om jullie wél jullie portretfoto’s te geven. In origineel formaat, niet verkleind. De beste kwaliteit. Met afstand van rechten, zodat jullie zelf met de foto’s kunnen doen wat jullie willen.

Back-ups zijn voorzien

Ik ben altijd reservemateriaal mee. Lenzen, belichting, camera, … ik maak geen uitzondering. 

Fotograferen doe ik altijd met dual card. Nadien worden foto’s naar de foto’s bewaard op een externe SSD drive, een NAS drive, én in de cloud bij een Belgische provider. Zo kunnen jullie écht gerust zijn dat geen enkele foto verkloren gaat.

Veelgestelde vragen

Elke foto-opdracht is anders, maar toch merk ik dat sommige vragen regelmatig terugkomen. Hierbij vinden jullie deze, mét antwoorden.

Kan er ook een fotoalbum of een vergroting gemaakt worden?

Tuurlijk!

Maar jullie zijn niet verplicht om deze door mij te laten maken. Dat klinkt misschien logisch, maar dit is wel het geval bij veel portretfotografen.

Er zijn heel veel opties voor fotoalbums en canvassen op de markt, zodat het moeilijk is om ze allemaal op te lijsten. Hier vinden jullie alvast een prijslijst met de meest gangbare formaten en types.

Alle foto's worden nabewerkt. Wat houdt dat juist in?

Al geslaagde portretfoto’s worden volledig geoptimaliseerd, zodat deze natuurlijk, fris en helder ogen. De kleuren worden consistent gemaakt, zodat het ook mooi oogt als 1 geheel. Kleine storende elementen worden bijgewerkt of weggewerkt.

Extreme bewerkingen (totale verandering van achtergrond, het weer ‘veranderen’) zijn niet inbegrepen, maar zijn zeker mogelijk.

Hoe lang duurt het voor we de foto's krijgen?

Dat hangt een beetje af van de drukte van de periode, maar ik kan jullie geruststellen: ik heb er nog nooit een maand over gedaan om de foto’s af te werken. 

Heb je de portretfoto’s al snel nodig? Geef dit even aan bij de aanvraag, dan hou ik daar graag rekening mee!

Wanneer maken we een afspraak? Moet dat lang op voorhand?

Best niet te lang wachten! Veel hangt af wat de mogelijkheden voor jullie zijn. Kan dit tijdens een weekdag? Dan kan dit meestal op korte termijn, zelfs enkele dagen op voorhand lukt best. Maar weekends -zeker in de lente en (na)zomer- zijn doorgaans behoorlijk volgeboekt. 

Neem even vrijblijvend contact op om te bekijken wat mogelijk is.

Ik heb nog andere vragen die ik wil stellen.

Dat begrijp ik, geen enkele fotoreportage is dezelfde! Neem gerust contact met me op, dan kan ik je vragen beantwoorden. Of we spreken eens af om alle details te bekijken!

Even over praten?

Vond je alle informatie? Benieuwd om elkaar te leren kennen? Praten kost niets, dus bel of mail me gerust een keertje!