Over mezelf

Foto's van Yves 20160403121900-2Ik ben Yves Recour.

Fotografie is niet enkel mijn werk, maar ook mijn hobby en passie. Mijn drang naar visuele perfectie zie je in mijn fotografie. Ik wil het uiterste halen uit elke foto.

Hoewel ik beschik over verschillende certificaten van opleidingen voor fotografie, combineer ik mijn gevoel en stijl met kennis.

Een foto is pas geslaagd wanneer je het moment kan voelen. Naar die perfectie streef ik telkens weer opnieuw.

Wil je meer weten over wat ik doe? Wil je weten of ik bepaalde datum beschikbaar ben? Stel een vraag en ik stuur je snel een antwoord!

Hier kun je je vraag stellen via onderstaand contactformulier.

Je kunt me ook altijd bellen op +32 475 776 345 of mailen naar info@thephotographer.be


Een moment geduld aub.

Tot binnenkort,

yves-handgeschreven

 

 

 

Ervaring

Soms kan het snel gaan. Hoewel ik nog maar enkele jaren professioneel bezig ben met fotografie, heb ik inmiddels al tientallen huwelijken en feesten gefotografeerd, ruim honderd bedrijfsportretten gemaakt, verschillende familieshoots en enkele honderden vastgoedopdrachten achter de kiezen. Ik werk voor o.a. Argenta voor bedrijfsportretten en Walls, Hans Immo, Immo I.D., Markgrave en Irespro als immo- en vastgoedfotograaf. Elke keer opnieuw zoek ik naar originele invalshoeken en maak gebruik van de omgeving die er is.

Naast mijn professioneel werk is fotografie ook nog altijd mijn hobby. Kijk maar eens op mijn fotoblog, die wordt meerdere keren per week geĆ¼pdatet.

Hoewel ik pas 8 jaar geleden mijn eerste echte start met fotografie maakte, ben ik al veel langer bezig met fotograferen. Al van toen ik 6 jaar jong was, liep ik rond met de camera om kiekjes te nemen. Behoorlijk wat ervaring dus šŸ™‚

Materiaal

Als materiaal kies ik voornamelijk voor Sony. Mijn lenzen kies ik specifiek. Deze zijn allen heel lichtsterk. Dit maakt mijn werk zeer geschikt voor portretfotografie. Vanzelfsprekend beschik ik ook over meerdere professionele flashes. Toch probeer ik altijd zo natuurlijk mogelijke beelden te maken, zodat elke foto echt en helder oogt.

Om optimaal te kunnen garanderen dat jullie beelden veilig en wel zijn bij mij, is mijn hoofdcamera altijd voorzien van een dubbele geheugenkaart. Zo heb ik steeds een back-up. Deze functie vind je enkel in het professionele gamma van Sony.

Ook nadien, bij het nabewerken, sla ik de beelden op op 2 verschillende opslagdragers.

Stijl

Kort samengevat: Realistisch en spontaan.

Mijn keuze voor lichtsterke lenzen is heel bewust gekozen. De meeste van mijn beelden zijn hebben een kleine scherptediepte. Enkel het belangrijke deel van de foto is haarscherp. Deze stijl is zeer geliefd voor portret- en huwelijksfotografie.

Hoewel de scherptediepte een dromerige sfeer creƫert, kies ik toch steeds voor een zuivere, realistische weergave.

Daarnaast beschik ik ook over een groothoeklens. Deze is perfect voor het maken van interieur- en vastgoedfotografie.

Officieel?

Zeer zeker. Ik geef je graag een factuur, en mijn ondernemingsnummer kan je vinden onder legale informatie.