The Photographer logo

De fotograaf

Ik ben Yves Recour.

Hoewel ik een voltijds professionele fotograaf ben, is fotografie nog altijd mijn hobby en passie. Mijn drang naar visuele perfectie zie je in mijn fotografie. Ik wil het uiterste halen uit elke foto.

Hoewel ik beschik over verschillende certificaten van opleidingen voor fotografie, combineer ik mijn gevoel en stijl met kennis.

Wil je meer weten over wat ik doe? Wil je weten of ik bepaalde datum beschikbaar ben? Stel een vraag en ik stuur je snel een antwoord!

Tot binnenkort,
Yves handgeschreven
Ervaring
Als professionele fotograaf heb ik intussen al heel wat ervaring mogen opdoen.

Als huwelijksfotograaf werk ik voornamelijk met de belangrijkste personen op een huwelijk: de bruid en de bruidegom. Dat neemt niet weg dat ik ook regelmatig samenwerk met wedding planners.

Als vastgoedfotograaf fotografeerde ik in 2021, 574 huizen en appartementen. In 2022 ligt dit aantal (t.o.v. vorig jaar) alweer iets hoger. Een huis of appartement, villa of studio, het maakt niet uit. Elke soort vastgoed heeft z'n eigen soort uitdaging, en dat maakt het fijn!

Wat bedrijfsfotografie betreft ben ik bij enkele bedrijven ben ik al kind aan huis voor de bedrijfsevenementen. Zo werkte ik meermaals voor o.a. Argenta, Kreatos, Tumi, Cedral, Top Interieur, Elite Paloumé, …

Het hoeven zeker niet altijd grote bedrijven te zijn, integendeel! Het is heerlijk om mijn ervaring te delen met een klein bedrijf, en hen te helpen bij het creëren van een eigen identiteit.
Prijzen
Mijn prijzen verschillen per type opdracht. Huwelijksfoto’s of vastgoedfoto’s vragen een heel andere manier van afwerken, vandaar het verschil.

Kijk daarom even op de respectievelijke pagina’s voor huwelijksfotografie, vastgoedfotografie, portretfotografie en bedrijfsfotografie.

Hier kan je een uitgebreide prijslijst raadplegen.
Materiaal
Als materiaal kies ik voornamelijk voor Sony. Mijn lenzen kies ik specifiek. Deze zijn allen heel lichtsterk. Dit maakt mijn werk zeer geschikt voor portretfotografie. Vanzelfsprekend beschik ik ook over meerdere professionele flashes. Toch probeer ik altijd zo natuurlijk mogelijke beelden te maken, zodat elke foto echt en helder oogt.

Om optimaal te kunnen garanderen dat jullie beelden veilig en wel zijn bij mij, is mijn hoofdcamera altijd voorzien van een dubbele geheugenkaart. Zo heb ik steeds een back-up. Deze functie vind je enkel in het professionele gamma van Sony.

Voor belichting kiezen ik grotendeels voor Godox. Dat varieert van kleine flashes tot studio strobes.

Na het fotograferen kopieer ik de foto’s lokaal naar een NAS en externe harde schijf, én naar de cloud. Zo is er altijd een backup, wat er ook gebeurd.
Stijl
Kort samengevat: Realistisch en spontaan.

Mijn keuze voor lichtsterke lenzen is heel bewust gekozen. De meeste van mijn beelden zijn hebben een kleine scherptediepte. Enkel het belangrijke deel van de foto is haarscherp. Deze stijl is zeer geliefd voor portret- en huwelijksfotografie.

Hoewel de scherptediepte een dromerige sfeer creëert, kies ik toch steeds voor een zuivere, realistische weergave.

Daarnaast beschik ik ook over een groothoeklens. Deze is perfect voor het maken van interieur- en vastgoedfotografie.
Officiëel?
Zeer zeker. Ik geef je graag een factuur, en mijn ondernemingsnummer kan je vinden onder legale informatie.
Andere vragen
Neem gerust contact met me op, dan kan ik je vragen beantwoorden!

Even praten?

Vond je alle informatie? Benieuwd om elkaar te leren kennen?
Praten kost niets, dus bel of mail me gerust een keertje!

The Photographer?

Ik ben Yves Recour, fotograaf achter de merknaam ‘The Photographer’, gevestigd in Antwerpen.

Ik ben gespecialiseerd in vastgoed, huwelijksfotografie, portretten en
bedrijfsreportages.

Contacteer mij

Reviews

facebook logoThe PhotographerThe Photographer
5.0 sterren op 59 reviews
custom logoThe PhotographerThe Photographer
5.0 sterren op 38 reviews
envelopephone-handsetsmartphonebubblemenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram