13 augustus 2019

{

Ardvreck Castle mag vandaag dan niet meer dan een ruïne zijn aan de overs van Loch Assynt in de Highlands van Schotland, de geschiedenis ervan is best indrukwekkend. Het kasteel werd gebouwd aan het einde van de 16de eeuw door de clan MacLeod.

In zijn geschiedenis werd er heel wat gevochten voor dit kasteel. Niet noodzakelijk om het kasteel zelf, maar om de tactische ligging. Helaas schiet er vandaag niet veel meer van over, al heeft dat niets met de woelige geschiedenis te maken. Aan het einde van de 18de eeuw werd het kasteel getroffen door een blikseminslag.

Meer informatie over de geschiedenis van dit kasteel kan je hier nalezen.

Als je meer foto’s van mijn reis naar Schotland wil bekijken, kijk dan even hier.

Ben jij al eens in Schotland geweest? Of staat het op je to do lijst?

Laat het me weten in onderstaande reacties!