12 februari 2019

{

Bon, ik geef het toe. Deze foto werd niet genomen op Dikketruiendag. Maar als ik deze foto zie, kan ik alleen maar stellen dat deze perfect in het thema past. Vergis je echter niet: deze foto werd aan het einde van de zomer genomen. Al is dat er niet aan te zien. Met dank aan de Schotse zomers 🙂

Het monument dat je ziet, is het Glenfinnan Monument. Dit werd opgericht in 1815 ter gedachtenis van de Jacobite die stierven in het gevecht voor prins Charles Edward Stuart. Meer geschiedenis over de Jacobite kan je hier nalezen. Ben je geen lezer? Dan kan je maar best even ‘Outlander’ kijken op Netflix!

Het landschap maakt dit momument nog indrukwekkender. Al is het achterliggende viaduct mogelijk nog bekender. Maar daarover meer in een latere blogpost 😉

Ben jij al eens in Schotland geweest? Of staat het nog op je to do list? Laat het weten in onderstaande reacties!