07 mei 2019

{

Op 8 mei wordt er in heel wat Europese landen wapenstilstand of bevrijdingsdag gevierd, al is het moeilijk om daar een exacte dag op te kleven. Daarmee herdenken we het einde van WO II. Deze oorlog natuurlijk al bijna driekwart eeuw geleden beëindigd, maar dat neemt niet weg dat deze nog sporen heeft nagelaten. Heel bekend zijn natuurlijk de concentratiekampen, waar er nog best wat van te bezoeken is. Maar ook van bunkers en afweer is er nog heel wat bewaard gebleven. In België is een bekend voorbeeld de Atlantikwall in Raversijde bij Oostende.

Het openluchtmuseum van de Atlantikwall is aangekleed met voorbeelden van hoe het dagelijks leven er moet uitgezien hebben in dit complex. Zeker een bezoek waard wanneer je in de buurt bent!

Bezocht jij al eens een voormalige bunker of concentratiekamp? Welke indruk liet dit op je na?

Laat het me weten in onderstaande reacties!