16 april 2019

{

Als huwelijksfotograaf kom je in heel wat kerken. Door de indeling en ‘gevoel’ twijfel je nooit dat je in een kerk zit. Dat is toch een beetje anders in de St Andrew’s and St George’s West in Edinburgh, Schotland. Deze kerk is inmiddels bijna 250 jaar oud, en heeft een rijke geschiedenis. Als je in de buurt bent: zeker even binnenstappen!

Een van de meest invloedrijke momenten in de geschiedenis van Schotland, is de scheuring in de Schotse kerken in 1843. Daarbij speelde deze kerk een centrale rol., omdat hier de verklaring tot afscheuring werd voorgelezen. Een uitgebreid artikel vind je op Wikipedia.

Meer foto’s van mijn reis naar Schotland kan je hier bekijken.

Ben jij al eens in Edinburgh of Schotland geweest? Wat vond je er van? Laat het weten in onderstaande reacties!