09 april 2019

{

Wanneer je naar Edinburgh in Schotland gaat, is het eigenlijk niet mogelijk om geen bezoek te brengen aan Edinburgh Castle. Dit indrukwekkende kasteel, dat grotendeels dateert uit de 17de eeuw, is hét kenmerk van de stad. Voor een huwelijksfotograaf uit Antwerpen is het wat ver rijden, maar voor huwelijksfotografen uit de regio een absolute trekpleister!

De geschiedenis van het kasteel gaat trouwens nog een heel stuk verder. In geschriften uit de 7de eeuw is er melding van een versterking. En bewijzen van bewoning in de bronstijd, ca. 900 v.Chr. zijn er ook. Behoorlijk wat geschiedenis dus! Niet voor niets is dit kasteel dan ook een van dé bezienswaardigheden in Edinburgh. Handige tip: koop je tickets vooraf, dat bespaart je veel tijd. Dit kan je hier doen.

Meer foto’s van mijn reis naar Schotland kan je hier bekijken.

Ben jij al eens in Edinburgh of Schotland geweest? Of wil je er nog naar toe? Laat het weten in onderstaande reacties!